Bornholm 2018

Turen går til Bornholm

I år gik turen til Bornholm, hvor vi skulle bo i en ferielejlighed i Tejn, på den nordlige kyst. Vi ankom med færgen tidligt lørdag morgen, ja klokken var cirka 5.00 da vi anløb Rønne Havn.
Første opgave var at finde noget at spise og til alt held fandt vi en bager. Der blev købt juice, rundstykker, smør og ost. Der blæste en kraftig vind fra vest, så det var ikke let at finde en egne plads, til morgenmaden.

Hammerhus

Først da vi nåede helt op på nordkystenfandt vi muligheder for læ. Vi var nu så tæt på Tejn, at vi kørte forbi den lejlighed hvor vi skulle bo. Den var næsten klar, der skulle kun lige checkes om den var OK rengjort. Med beskeden om at vi kunne komme ind om en halv time, tog vi en lille gåtur i området.
Efter at have indtaget morgenmaden, kørte vi til Hammerhus. Der gik rask væk en 2-3 timer, inden vi var nået hele borgen rundt. Et kik på besøgscentret og så gik turen tilbage til ferielejligheden og et fortjent hvil. Resten af dagen gik med at udforske nær-området.
Der bliver også tid til et besøg i Ekkodalen og set på røgerier.

Bornholms Tekniske Samling

I løbet af ugen besøger vi mange af de kendte turistmål på øen, men finder også små hyggelige steder lidt væk fra alfarvej.
Bornholms Tekniske Samling er et museum drevet af frivillige og med udstillinger af ting man ikke ser andre steder. I loftet hænger mere end 300 forskellige kopper, de har 20 plastikkasser med reklamekuglepenne og sådan kunne man blive ved.
Tag en 3D tur gennem samlingerne

Links

Bornholm – Hold ferie på øen i Østersøen
Bornholms Tekniske Samling

Oliven

Meganisi 2019

I sommeren 2019 gik turen til Megansi. Det er vores andet besøg på denne dejlige og uspolerede ø i det Ioniske Hav. […]