Slægten er nu på nettet

Min slægtsforskning

For mange år siden overtog jeg det materiale min mor havde samlet. Hun tog på arkiverne sammen med en veninde, for at lede efter slægten. Alt blev afskrevet i hånden fra kirkebøger og folketællinger. Alle disse oplysninger og notater, har jeg så gennem tiden digitaliseret. Jeg startede med Winfamily, som var det første med en windows brugerflade. Brothers Keepers og flere andre har også været i testbænken, men jeg endte ud med Legacy, som jeg har brug i flere år.

Ancestris

Inge
Min mor og min lillesøster

Jeg har nu lagt hele mit arbejde i programmet Ancestris, der er et open source projekt. Basen for oplysningerne er Gedcom-standarden, der er det format som de fleste programmerbenytter, mere eller mindre konsekvent.
Jeg arbejder nu videre med at dokumentere slægten.

Find slægten på nettet

Det er nu lettere, end dengang min mor tog på arkiverne. Langt de fleste almindelige arkivalier liger nu tilgængelige på nettet. Det er så bare at gå i gang fra en ende af og dokumentere alle oplysninger med et link eller et billede af opslaget.

Privat eller offentlig?

Skal alt det arbejde, som vi nu i to generationer har samlet om slægten, være for “my eyes only” eller skal det ud på nettet. Det er et dilemma, som jeg har været nødt til at tage stilling til.
Jeg har selv haft stor glæde af oplysninger jeg har fundet på nettet, er jeg så ikke forpligtet til at vise andre mit materiale. Jeg ved også, at meget godt arbejde er gået tabt, sammen en aktiv slægtsforskers død. Kun fordi arvingerne ikke kender værdien af alt det papir, de fandt i en kasse.

The Next Generation

The Next Generation også forkortet TNG er en hjemmeside skabelon. der er designet specielt til visning af slægtsdata.
Det er her muligt at se mine samlede data på mange forskellige måder.

Kan jeg få adgang til siden?

Ja! det kan du. Jeg er endnu ikke klar til at offentliggøre det hele, da der kan være oplysninger der er private. Når det er i orden og testet vil jeg give adgangen fri. TNG er et eksternt program, som man kan få adgang til vi dette link tng.elprebzi.dk
Siden er adgangsbeskyttet og adgang gives til familemedlemmer som anmoder om det.

Gode links

The Next Generation – Hjemmesideprogram til visning af slægtsdata på nettet
Ancestris – Program til registrering af data
Arkivalier Online – Et af flere steder hvor man kan finde kirkebøger og andre arkivalier

TNG

The Next Generation

TNG The Next Generation, herefter kaldet TNG er en mulighed for at præsentere dine slægtsdata på nettet i form af en hjemmeside. […]